Испанската полиция издирва Муса Укабир във връзка с атентата в

...
Испанската полиция издирва Муса Укабир във връзка с атентата в
Коментари Харесай

Издирват 17-годишния Муса Укабир във връзка с атентата в Барселона

Испанската полиция търси Муса Укабир по отношение на атентата в Барселона от 17 август, оповестява вестник „ Мундо “.
Правоохранителните органи не изключват, че той е причинителят на терористичния атентат. Според предварителните данни, 17-годишният Укабир е откраднал документите на своя по-голям брат Дрис, с цел да вземе чартърен два буса. Единият от тях по-късно е бил употребен за осъществяването на кървавата кланица. Полицията счита, че Укабир, който избяга след атентата в Барселона, е въоръжен.
Според полицията Муса се е радикализирал през последните месеци, оповестява Elperiodico. Следователите работят по версията, че става въпрос за група от младежи, по тази причина е било мъчно да бъдат открити проектите им.
Братът на Муса, Дрис, е роден в испанския африкански анклав Мелия, само че не е публично известно дали и считаният за причинител Муса е испански жител.
Преди две години обвиненият написал в интернет конгрес, че " би трябвало да се избият неверниците и да се оставят единствено мюслюманите, " настояват испански медии.
На 17 август на туристическата бул. „ Ла Рамблас " в Барселона водач на бус се вряза в тълпата от жители. В резултат на нападението 13 души починаха, над 100 бяха ранени. Общо са потърпевши жители от 28 разнообразни националности, измежду които французи, австралийци, китайци, руснаци и други Отговорност за нападението пое терористичната формация „ Ислямска страна “.
Тази нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталония четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно умря. Терористите са се пробвали да извършат терористичен акт, сходен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, в това число служител на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР