Испанската полиция ги задържа в открито мореАрестували единия преди година

...
Испанската полиция ги задържа в открито мореАрестували единия преди година
Коментари Харесай

Българи превозват на яхта 4760 кг хашиш

Испанската полиция ги задържа в намерено море
Арестували единия преди година с 35 тона от опиата

Нашенци въртят международния трафик

Двама българи са били арестувани в Испания с 4760 кг хашиш. Акцията на Отдела за опиати на Националната полиция и Данъчната организация се е провела в намерено море край Картахена в област Мурсия.

Яхтата “Флориана” с двамата нашенци на борда била застигната от катер на испанските управляващи на 67 благи от града, до момента в който се движела от Майорка за Ибиса. При претърсването са били открити 139 кашона с хашиш.

Единият от българите е бил задържан преди година при следствие на огромен интернационален канал за опиати. Тогава Националната полиция на Испания откри 35 тона хашиш след огромна интервенция край Балеарските острови, в Гибралтарския пролив, Канарските острови и Мавритания. Заловени бяха четири яхти, наети от тайфа от Източна Европа в най-голямата интервенция в историята против трафика на хашиш по море. Арестувани бяха 11 души - девет българи и двама руснаци. Количеството иззетата дрога се изчисляваше на 60 млн. евро. В полицейската интервенция участваха и българските служби.

Месеци по-рано на две платноходки бяха открити 4600 кг хашиш. Испанската полиция тогава съобщи, че незаконните организации от български генезис придвижват опиата възползвайки се от пандемията. Мафиите за трафик на хашиш създавали нови направления към Канарските острови и Африка и по португалското крайбрежие на север към Галисия, в отговор на натиска на силите за сигурност. За да не бъдат хванати, нарушителите постоянно променяли името и знамето на яхтите, по тази причина се наложи в интервенцията да се включат пет европейски страни - Англия, Нидерландия, Гърция, Италия и България, както и Европол.

Според испански източници, българите са №1 в международния трафик на хашиш. Само преди 4 месеца трима нашенци бяха арестувани от финансовата армия в Палермо, Италия. На яхтата им, която плавала под американски байрак, бяха открити над 6 тона от опиата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР