Испанската полиция е конфискувала лодка, превозваща 4,4 тона хашиш, край

...
Испанската полиция е конфискувала лодка, превозваща 4,4 тона хашиш, край
Коментари Харесай

Задържаха 4 т. хашиш, натоварени на лодка

Испанската полиция е конфискувала лодка, пренасяща 4,4 тона хашиш, край крайбрежията на Южна Испания и е арестувала двама английски членове на екипажа, за които се допуска, че са се отправили към Латинска Америка.

При интервенцията, извършена взаимно с английската Национална организация за битка с престъпността, испанските митничари са се качили на лодката в залива на Кадис, където тя е потърсила леговище от стихия, се споделя в изказване на полицията.

Плавателният съд, който е бил под полицейско наблюдаване след сигнал от английските управляващи, преди този момент е бил закотвен на пристанището в Кадис, което се намира на атлантическото крайбрежие на Южна Испания.

" Разследването е открило, че корабът е щял да бъде употребен за натоварване на огромно количество хашиш в Мароко, който е трябвало да бъде превозен до Латинска Америка ", съобщи полицията.

Лодката се е отправила към западното крайбрежие на Мароко, където е взела товара си, само че по-късно е била принудена да се върне назад към Испания заради неприятното време в Гибралтарския пролив, където е била " сюрпризирана " от патрулен транспортен съд.

Служителите се качили на борда на лодката и разкрили " многочислени пакети, направени от рафия, които постоянно се употребяват за превозване на този тип опиати ", като преброили общо 130 пакета, съдържащи към 4,400 кг хашиш.

Лодката е била откарана в Кадис, а двамата английски членове на екипажа са били задържани, оповестиха оттова, без да изключват опцията за нови арести.

Así transportaban 4,4 toneladas de hachís en un velero que ha sido intervenido en la Bahía de Cádiz con destino a Sudamérica
— Europa Press (@europapress)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР