Испанската полиция е използвала прекомерна сила, когато се е изправила

...
Испанската полиция е използвала прекомерна сила, когато се е изправила
Коментари Харесай

HRW: Испанската полиция е използвала прекомерна сила в Каталуния

Испанската полиция е употребила несъразмерна мощ, когато се е изправила против стачкуващите в Каталуния по време на противоречивия референдум в самостоятелната област, употребявайки палки, с цел да нанася удари по мирни протестиращи и причинявайки им голям брой пострадвания, обявиха от Human Rights Watch – организацията за наблюдаване на човешките права.
От организацията са получили доста обвинявания за неоснователно полицейско принуждение, осъществено на 1 октомври 2017 година и доказано от голям брой свидетелства на очевидци, предава американското електронно издание EurasiaReview.
От организацията наблюдаващ на човешките права са се свързали със очевидци и жертви на насилието и са гледали видео записи, снимков материал и медицински свидетелства от град Жирона и две села край Жирона и Барселона.
Те са заключили, че Гражданската армия (Guardia Civil) или в някои случаи елементи на Националната полиция, са употребявали несъразмерна мощ на три места на 1 октомври, до момента в който са изпълнявали правосъдните разпоредби да предотвратят провеждането на плебисцита, съобщи Фокус.
„ Нашето детайлно следствие на три случая откри, че националната полиция и Гражданската армия са приложили несъразмерна мощ на 1 октомври в Каталуния “, сподели Картик Рай, откривател на Западна Европа от Human Rights Watch. “Полицията може и да е имала на своя страна законното право да приложи правосъдната заповед, само че това не им разрешава да употребяват принуждение против мирни протестиращи. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР