Испанската полиция арестува мъж, роден в Белгия, за когото властите

...
Испанската полиция арестува мъж, роден в Белгия, за когото властите
Коментари Харесай

Испания арестува топ вербовчик на джихадисти

Испанската полиция арестува мъж, роден в Белгия, за който управляващите считат, че е най-големият вербовчик в Европа на джихадисти за радикални групировки , написа " Политико ".

Полицията заяви тази седмица, че е задържала 59-годишния Мустафа " Мая " Амая, прочут също като " Ел Талибан ", в Мелиля , испанския анклав в Северна Африка, който граничи с Мароко, оповестиха испанските медии. Амая е изправен пред тежки обвинявания, в това число терористично индоктриниране и прослава, съгласно испанският вестник El País.

Роден в Брюксел и с испанска народност, прикованият в инвалидна количка Амая е прочут на испанските управляващи със основаването на " една от най-големите мрежи за набиране и изпращане на радикали да се причислят разнообразни групировки " , съгласно El Español.

Амая беше задържан през 2014 година и наказан на осем години затвор през 2018 година за набиране на минимум 28 души от разнообразни страни да се причислят към джихадистки групи, в това число " Ал Кайда " и " Ислямска страна ". Той беше освободен през 2022 година, преди да бъде задържан още веднъж тази седмица.

Испанските управляващи започнаха ограничения против екстремистките групи след ескалацията на насилието в спора Израел- " Хамас " и ислямистките офанзиви във Франция и Белгия. Миналата седмица полицията арестува четирима души при друга интервенция против джихадистите.
 Франция стяга сигурността на гари и летища
Франция стяга сигурността на гари и летища

На фона на вълна от подправени сигнали за бомби в транспортни мрежи, учебни заведения и културни центрове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР