Испанската неправителствена организация Оупън армс е спасила 372 души, които

...
Испанската неправителствена организация Оупън армс е спасила 372 души, които
Коментари Харесай

Испанска неправителствена организация спаси 372 мигранти в Средиземно море

Испанската неправителствена организация " Оупън армс " е избавила 372 души , които са се опитвали да пресекат централната част на европейското Средиземноморие с непригодни за морско корабоплаване трафикантски лодки, съобщи Асошиейтед прес. При акцията е било намерено и тялото на мъж, убит от трафикантите. 

Спасителният транспортен съд " Оупън армс " продължава да търси безвредно пристанище за избавените незаконни мигранти, доста от които са обезводнени, а някои имат потребност и от здравна помощ, сподели Лаура Лануса, говорителка на неправителствената организация. Досега са били отправени минимум две молби за акостиране в Малта.

През последното денонощие корабът е провел общо три избавителни интервенции . При най-мащабната от тях са били извадени 294 души, множеството от които от Египет. Те са били на борда на препълнена баража във водите край южната част на Малта. Операцията е извършена нощес и е траяла близо пет часа. Нелегалните мигранти са разказали, че не са слизали на суша от четири дни.

Претъпканият кораб е бил видян от водачи доброволци, които са кръжели над Средиземно море, търсейки хора в неволя.
Преди това корабът " Оупън армс " е избавил 59 мигранти от Сирия, Египет, Судан и Еритрея, измежду които е имало и 10 малолетни. Те са се намирали на нефтена платформа във водите край Тунис. 

В лодката на трафикантите е било намерено тялото на убит мигрант .

В събота сутринта корабът " Оупън армс " е избавил 19 души от борда на гумена лодка, която е плавала край крайбрежията на Либия. Сред тях е имало 16 сирийци.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР