Испанската национална полиция, при съвместна операция с митнически служители в

...
Испанската национална полиция, при съвместна операция с митнически служители в
Коментари Харесай

Испания залови кокаин, предназначен за „Балканския картел“

Испанската национална полиция, при взаимна интервенция с митнически чиновници в южното пристанище Алхесирас, залови съвсем звук кокаин, прикрит в контейнери и доставен от Южна Америка, като опиатът е принадлежал на " Балканския картел ", заяви полицията на уеб страницата си.


„ Балканският картел “ сега е най-активният на европейско равнище “, се показва в известието. Полицията твърди, че латиноамерикански банди изпращат кокаин, прикрит измежду легални артикули в контейнери, идващи с кораби в испанските пристанища. Акцията стартира след сигнал за идването на резервоар със " доста количество кокаин " в Алхесирас в провинция Андалусия, едно от най-големите пристанища в Испания. Агентите, които от дълго време проверяват активността на " Балканския картел ", също са имали информация, че тази група, формирана от жители от някогашна Югославия, е търсила метод да преработи този кокаин.

В същото време те получават предизвестие от Колумбия, че еквадорски транспортен съд, който стопира в Колумбия, възнамерява да транспортира кокаин до пристанище в Испания. Агентите разпознали номера на кораба и когато той доплавал в Алхесирас, следователите отворили контейнерите и разкрили 415 кг от опиата.

Въз основа на нова информация те научили, че в Алхесирас идва различен резервоар с опиати, тъй че в него разкрили още 500 кг кокаин, показва се в известието. „ Трудностите при проучването на членовете на тези организации са в тяхната подвижност. Те са в положение да пропътуват хиляди километри, с цел да проведат среща. Разследването продължава, с цел да бъдат разпознати всички членове на мрежата и да бъдат задържани ", сподели испанската полиция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР