Испанската национална полиция, Испанската данъчна агенция, Европол и Интерпол разбиха

...
Испанската национална полиция, Испанската данъчна агенция, Европол и Интерпол разбиха
Коментари Харесай

Престъпна група от българи и румънци беше разбита в Испания

Испанската национална полиция, Испанската данъчна организация, Европол и Интерпол разрушиха проведена незаконна група, обвинена вманипулиране на спортни събития, оповестиха от междуправителствената организация, оповестяват от.

Смята се, че групата е употребила сателитна технология за приемане на информация за развоя на мачове преди букмейкърите.

Арестувани са 23 обвинени, в това число един от водачите на групата, който е арестуван въз основата на алена бюлетина на Интерпол за интернационално търсене.

Акцията е почнала през 2020 година, когато испански чиновници са разкрили поредност от подозрителни онлайн спортни
залагания на интернационалните събития по тенис на маса. Анализ на наличните данни на проверяващите демонстрира, че е открита незаконна мрежа, формирана от румънци и българи.

Схемата е работила по този начин, че членове незаконния кръг са уреждали мачове отвън Испания, като подкупвали спортисти, главно от Румъния и България.

След като резултатите се съгласуват, членовете на незаконната група, основани в Испания, вършат онлайн
залагания в голям мащаб, оповестиха още от Интерпол.

В хода на следствието служителите на реда разкриха престъпен развой, при който групата е получавала достъп до информация за мача преди
букмейкърите, което им разрешава да вършат залози със сигурна облага.

Участниците в схемата, посредством напреднала технология, са получавали достъп до видео сигнали онлайн от целия свят, напряко от игрища, терени и арени.

Прихващането на тези сигнали им дава преимущество пред
букмейкърите, които разчитали на по-бавни сателитни излъчвания и излъчвания за едни и същи събития.

Това се е случвало в азиатските и южноамериканските футболни лиги, Лигата на нациите на УЕФА, Бундеслигата, мачовете от Световното състезание в Катар 2022 и тенис шампионатите на ATP и ITF.

Въпреки събирането на обилни облаги, групата заобикаля разкриването посредством потребление на самоличността на трети лица и разнообразни банкови сметки, с цел да прави
залози, без да буди съмнение.

Сред задържаните е търговец от огромен
букмейкър, който е бил съизвършител с незаконната група. Той е валидирал онлайн залозите, направени от незаконната мрежа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР