Испанската морска спасителна служба съобщи, че е спасила 549 мигранти,

...
Испанската морска спасителна служба съобщи, че е спасила 549 мигранти,
Коментари Харесай

Испания спаси 549 мигранти в Средиземно море

Испанската морска избавителна работа заяви, че е избавила 549 мигранти, които се опитвали да прекосят Средиземно море, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Спасителната работа осведоми, че нейният кораб е пресрещнал през вчерашния ден източно от Гибралтарския пролив шест дребни лодки с общо 350 мигранти.

Други 199 мигранти бяха извадени през днешния ден от пет лодки, две от които надуваеми и извънредно несъответствуващи за морски преход. В едната от надуваемите лодки имало 4 деца, а в другата били натъпкани 10 възрастни.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците е пресметнал, че през 2018 година 2262 мигранти са умряли до момента в който са прекосявали Средиземно море.

По данни на Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс през предходната година 57 000 незаконни имигранти са достигнали Испания, двойно повече от 2017 година

Като цяло обаче броят на противозаконните прекосявания на европейски граници е достигнал най-ниската си стойност от 5 години, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР