Испанската модна група Puig заяви, че планира да пусне акциите

...
Испанската модна група Puig заяви, че планира да пусне акциите
Коментари Харесай

Модната група Puig ще пусне акциите си на испанската борса

Испанската фешън група Puig съобщи, че възнамерява да пусне акциите си на локалната фондова борса. Групата има марките Nina Ricci, Paco Rabanne и има надзорен дял в Jean Paul Gaultier, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Puig афишира желанието си да пристъпи към първично обществено предложение (IPO) с оглед листване на Мадридската фондова борса “, се споделя в изказване на основаната в Барселона фамилна група, профилирана в производството на парфюми и козметика.

Целта е да се наберат в началото 1,25 милиарда евро посредством новоиздадени акции, след което ще се направи " по-голямо вторично предложение " на съществуващите акции, притежавани от холдинговото сдружение Exea.

Компанията не заяви каква сума възнамерява да набере посредством вторичното предложение.

" Днешното известие е решителна стъпка в 110-годишната история на Puig ", съобщи ръководителят и основен изпълнителен шеф Марк Пуиг.

„ Първичното обществено предложение ще ни разреши да се конкурираме по-добре на интернационалния пазар на хубостта през идващия стадий от развиването на компанията ", сподели изпълнителният шеф.

Той към този момент беше повдигнал концепцията за първично обществено предложение през октомври в изявление за Financial Times, като съобщи, че това ще докара до пазарна " дисциплинираност ", без фамилията създател да се откаже от контрола.

Основана в Барселона през 1914 година от предприемача Антонио Пуиг Кастело, компанията се разраства през годините и се трансформира в основен състезател в козметичната, парфюмерийната и стилната промишленост.

Миналата година Puig регистрира продажби в размер на 4,3 милиарда евро, което е с 19% повече от 2022 година, и чиста облага от 465 млн. евро, което е с 16% повече от миналата година./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР