Испанската министърка на отбраната Маргарита Роблес заяви, че страната е

...
Испанската министърка на отбраната Маргарита Роблес заяви, че страната е
Коментари Харесай

Испанската министърка на отбраната: Испания от години е разположила бойни самолети в балтийските държави

Испанската министърка на защитата Маргарита Роблес съобщи, че страната е разположила бойни кораби и самолети в Източна Европа не за нахлуване, а за стабилизиране и въздържане, съобщи Ройтерс, написа.

" Това са непрекъснати задачи за стабилизиране и въздържане, които по никакъв метод не са нападателни ", сподели тя в изявление за радио СЕР (SER). Испания от години е разположила бойни самолети в балтийските страни в границите на програмата на НАТО за въздушно наблюдаване. Миналата седмица испанската министърка на защитата сподели, че страната ѝ е изпратила също два военни кораба в Средиземно и Черно море и обмисля да разположи бойни самолети в България, отбелязва Ройтерс.

Към момента в Алианса се извършват одобрените през 2014 година Мерки за повишение на сигурността и Мерки за адаптиране, както и признатите през 2016 година ограничения по така наречен засилено предно наличие в Естония, Латвия, Литва и Полша и по приспособено предно наличие в региона на Черно море. Това прецизираха от Министерството на защитата на България на уеб страницата на институцията по отношение на информациите в медиите по отношение на декларирани от съюзни страни планове за даване на сили за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО в Източна Европа.

От военното ведомство показват, че възпиращият резултат от тези ограничения за нашия район се базира главно на основаване на условия за по-видимо наличие на НАТО и повишение на потенциала и оперативната съгласуемост на съдружниците. Това се реализира посредством учения с присъединяване на съюзнически сили главно във военновъздушния и военноморския домейн, в това число усилена задача по защита на въздушното пространство и усъвършенстван график на интервенциите на Постоянните военноморски групи на НАТО.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР