Испанската компания Seat (част от Volkswagen Group, бел. ред.) вече

...
Испанската компания Seat (част от Volkswagen Group, бел. ред.) вече
Коментари Харесай

Seat прекратява производството на автомобили

Испанската компания Seat (част от Volkswagen Group, бел. ред.) към този момент няма да създава леки коли. Производството на коли ще бъде приключено след края на виталния цикъл на актуалните модели на испанската марка.Това съобщи в изявление за Autocar шефът на Volkswagen Group Томас Шефер.

Според топ мениджъра това ще се случи след довеждане докрай на виталния цикъл на актуалните модели на испанската марка. Но самото име Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Испанско сдружение за туристически автомобили) ще продължи да съществува в друга роля. Все още не е конкретизирано по какъв начин това име ще се употребява в бъдеще. Вероятно ще се насочи към други транспортни средства и решения за подвижност, като да вземем за пример електронни скутери, както стартира със Seat Mó. Микро колите също остават алтернатива.

В същото време дъщерното сдружение Cupra ще продължи да съществува в автомобилния свят. Възможно е обновеният хечбек и комби Seat Leon, чиято премиера ще бъде идната година, да се създават под марката Cupra.

Шефер сподели, че е непостижимо да се влага както в Seat, по този начин и в Cupra като съществени марки, а капацитетът за облага за Cupra в последна сметка е доста по-голям.

За тази цел Шафер сподели, че Volkswagen Group ще „ влага мощно в Cupra; това ще се усили “.

„ Бъдещето на Seat е Cupra “, заключи Шефер.

Seat стартира да създава коли преди 70 години, през 1953 година Първата кола на Seat, слязла от поточната линия, беше седанът със задно задвижване от междинен размер 1400. През 1986 година испанското държавно управление продаде Seat на немския тръст Volkswagen Group.

В момента Cupra приготвя премиерата на компактния кросоувър Terramar, който механически се приближава до Audi Q3. Също по този начин гамата на марката ще бъде попълнена с електрическа кола, която ще стане серийно олицетворение на концепцията Dark Rebel.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР