Испанската хегемония в Барселона продължава в пълна сила, защото Карлос

...
Испанската хегемония в Барселона продължава в пълна сила, защото Карлос
Коментари Харесай

Испански финал в Барселона: Алкарас с епичен обрат над Де Минор в мача на турнира

Испанската надмощие в Барселона продължава в цялостна мощ, тъй като Карлос Алкарас за следващ път показва големия си капацитет и завоюва трисетовата си борба с Алекс де Минор. Представителят на домакините отрази два мачбола, с цел да може да надделее с 6:7(4) 7:6(4) 6:4 в един същински тенис театър, пронълж Задачата обаче за днешния победител надалеч няма да бъде лесна в идващия кръг на шампионата, тъй като след по-малко от два часа той още веднъж би трябвало да застане под светлината на прожекторите, защото му следва да се изправи в спор за трофея на Barcelona Open против своя съотечественик Пабло-Кареньо Буста.

Откриващата част бе изпълнена с извънредно първокачествен тенис, защото продължителните замени на удари и печелившите отигрвания изобилстваха за сметка на непредизвиканите грешки, които съвсем изцяло отсъстваха. Сервисът и на двамата не работеше на цялостни обороти, което в допълнение създаваше конспирация на корта, тъй като нееднократно се стигаше до брейкболи, които обаче не бяха материализирани и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Вече отразил два сетбола при 5:6, Алкарас навлезе убеден в решаващия дълъг гейм, който постави подобаваща завършек на сета. Де Минор обаче се оказа по-настоятелен и откакто завоюва серия от спиращи дъха разигравания, си обезпечи преднина от два минипробива и 5:2 точки. Моментен спад в играта на австралиеца възвърна очакванията на младежа и неговите сънародници по трибуните, като испанецът даже навакса изоставането си до 4:5, но нова серия отлични изяви на Де Минор му разрешиха да добави частта в актива си.

Алкарас не се поддаде на отрицателните страсти след възобновяването на играта и продължи да бъде все по-настоятелен в дейностите си на корта. Испанецът стартира все по-често да излиза към мрежата, а тази му тактичност работеше безотказно в противниковите подавания, където младежът нееднократно доближи до брейкболи. Де Минор обаче резервира самообладание и не се пропука, с цел да резервира паритета в резултата до 4:4. Умората от ден на ден вземаше връх в представянето на Алкарас, чийто първи сервис изцяло го изостави и възползвайки се от зачестилите грешки на своя съперник, Де Минор направи първа крачка към триумфа с пробив за 5:4. Отговорът на 18-годишният състезател обаче не закъсня и без никакви усложнения той сътвори незабавен рибрейк и изравни още веднъж, като този път за 5:5, а същият сюжет се повтори и в последвалите минути, което докара до нов тайбрек.

Два мабола към този момент бяха в историята, само че Де Минор надалеч не беше изгубил ритъма си. Австралиецът продължаваше да показва атлетизъм, достигайки до съвсем всяка една топка, само че същото важеше и за неговия съперник, който обаче можеше да се похвали с успеваемостта на началния си удар. Именно сервисът изигра основна роля в изхода на тайбрека, където с ретур уинър Карлитос направи основен минипробив за 6:4 и директно по-късно подвигна почитателите на крайници, когато дефинитивно затвори сета в своя изгода.

Представителят на Испания придвижи стремежа си и при започване на втората част, когато реализира брейк в откриващото подаване на противника след маратонски гейм, траял 24 минути. Паритетът в геймовете бе на път да бъде възвърнат директно по-късно, единствено че Алкарас резервира самообладание и затвърди задатъка си с 2:0. Последваха няколко рутинни сервис гейма за двамата играчи, които още веднъж предоставиха първокачествен тенис, само че разрешиха на състезателите да си отдъхнат за миг, преди заключителните минути от този по този начин оспорван мач.

Де Минор обаче още веднъж показва пословичния си борбен дух и дочака комфортния миг, в който да се възползва от пропуските на международния номер 12 и с свръхестествен минаващ удар да нанесе рибрейк за 3:3. С придвижване на времето обаче Де Минор стартира да се придвижва доста по-бавно, до момента в който неговият противник още веднъж увеличи съществено нивото си, което в допълнение затрудни задачата му против съвсем съвършено играещия испанец. Инкасиране на брейк в деветия гейм дефинитивно предопредели развръзката на дуела в интерес на Алкарас, който материализира още първия си мабол, с цел да завърши дефинитивно срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР