Испанската футболна лига съди местната федерация заради почти проваления опит

...
Испанската футболна лига съди местната федерация заради почти проваления опит
Коментари Харесай

Спорът за Жирона - Барселона се прехвърли в съда

Испанската футболна лига съди локалната федерация поради съвсем проваления опит да провежда мач от локалното състезание в Съединените щати. От обвиняването потвърдиха за правосъдния иск, само че не оповестиха елементи. Известно е това, че съдът ще се произнесе в границите на идващите две седмици. Става дума за борбата сред Жирона и Барселона на 27 януари. От Лигата се оплакаха, че федерацията е против организирането на дуел от шампионата в чужбина, само че в това време сама пренасрочи мач зад граница. Става въпрос за испанската Суперкупа, която от асоциацията желаят да бъде извършена в Съединени американски щати. От локалната федерация отхвърлиха това обвиняване и обясниха, че компанията " Релевънт " е предложила тази концепция и тя е не е била призната.
LaLiga takes Spanish Football Federation to court over game in Miami: @diarioas editor @AS_Relano reacts to Javier Tebas filing a lawsuit against the RFEF

https://t.co/Wa4kiN22xR pic.twitter.com/ZqmhUSgJN4
— AS English (@English_AS) November 29, 2018 Лигата провежда първа и втора дивизия в Испания, до момента в който федерацията се занимава с купата и суперкупата, която беше извършена в Мароко през тази година. От Лигата изпратиха питане за мач от шампионата в чужбина преди месеци, само че по въпроса към момента не е взето решение. Докато желаеха повече изясненост по проекта, от федерацията оповестиха, че подобен мач може да не съвпадне с испанските и интернационалните регулации и телевизионни контракти. Твърди се също по този начин, че сходен дуел може да навреди на останалите 18 клуба. ФИФА и УЕФА също са срещу провеждането на подобен мач в Маями.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР