Испанската футболна лига LaLiga поиска от Google да деиндексира най-голямото

...
Испанската футболна лига LaLiga поиска от Google да деиндексира най-голямото
Коментари Харесай

Google бе помолен да не индексира най-голямото IPTV хранилище iptv-org

Испанската футболна лига LaLiga изиска от Гугъл да деиндексира най-голямото в света вместилище за безвъзмездна IPTV, наречено iptv-org, в това число ресурсите в GitHub.

iptv-org предлага показател на IPTV стриймовете, които са свободно налични в интернет. Библиотеката му съдържа над 8000 телевизионни канала. В резултат на това хранилището постоянно е в трендовете на GitHub. В формалното известие за хранилището се изяснява по какъв начин притежателите на авторски права могат да отстраняват линковете, само че тези дейности не водят до унищожаване на действителните стриймове.

Испанската висша футболна лига LaLiga (Liga Nacional de Fútbol Profesional) към този момент бе актуализирала своето приложение за Android през 2018 година, като добави различаване на неразрешени предавания в питейни заведения и заведения за хранене. Тя бе санкционирана за нарушение на неприкосновеността на персоналния живот, само че приложението към момента разрешава отдалеченото унищожаване на пиратските услуги от телефоните на потребителите.

LaLiga също по този начин изпраща рутинни уведомления за унищожаване по DMCA на уеб сайтове и услуги. През ноември 2023 година от Гугъл се изискваше да отстрани над 1100 URL адреса от резултатите от търсенето си. Първите 18 са свързани с хранилището iptv-org в GitHub. Твърди се, че то „ продава услуги за канали или абонаменти за сървъри, които дават ключове за декриптиране на платени канали по забранен метод “. Макар че iptv-org приема дарения посредством OpenCollective, той не продава достъп до услугите или абонаментите за канали. Смисълът на плана е точно да индексира стриймовете, които към този момент са отворени за обществеността.

Не е известно дали наличието на LaLiga се появява в канала, индексиран от iptv-org. В известието не се показват съответни образци или URL адреси. LaLiga се пробва да деиндексира самия план от търсенията в Гугъл, от началната страница до страниците за лицензиране и постоянно задавани въпроси.

Засега Гугъл декларира, че е проучил 92,1% от общо 1151 URL адреса, посочени в уведомлението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР