Испанската футболна Ла Лига ще иска прекратяване на договора на

...
Испанската футболна Ла Лига ще иска прекратяване на договора на
Коментари Харесай

Ла Лига ще иска прекратяване на договора на Килиан Мбапе с ПСЖ

Испанската футболна Ла Лига ще желае " преустановяване на контракта на Килиан Мбапе " и ще изправи Пари Сен Жермен пред европейски съд. Това разгласи в петък юристът на лигата във Франция Хуан Бланко пред организация " Франс Прес ".

Делото против ПСЖ ще бъде за " легалността на контракта на Мбапе ", изясни юристът на конференция. " Френската лига не биваше изобщо да признава този договор. Комисията трябваше да откри нарушаванията на клуба във връзка с финансовия феърплей на национално равнище, само че също по този начин и на интернационално ", разяснява още той.
 Леонардо: Всички ме упрекнаха за отпадането на ПСЖ от ШЛ
Леонардо: Всички ме упрекнаха за отпадането на ПСЖ от ШЛ

" Разбира се, надявахме се да стигнем по-далеч, както направиха Челси и Манчестър Сити по-късно "

Бранко ще изиска " преустановяване на контракта на Мбапе от Министерството на спорта " и ще сезира Професионалната лига във Франция да се допита до Националната дирекция по надзор за сметките на клуба. Ако тези действия не бъдат почетени, ще бъде сезиран Административният съд в Париж.

Адвокатът увери още, че въпросът ще бъде издигнат и на европейско равнище, като " ще бъде поканена Европейската комисия да се намеси при хармонизиране на правилниците ", както и ще бъде обещано начало на " процедура за корист с преобладаващо състояние ", а френският клуб ще бъде нападнат и в европейския съд.

" Ясно е за всички, че ПСЖ работи отвън разпоредбите, в това число и с приложимост на лъжливи маневри ", изясни юрист Бланко.

Той сподели, че това, което е стимулирало Ла Лига да стартира правосъдни процедури е да се " дефинират нови правила за постоянна екосистема във футбола ".

Ла Лига укорява Пари Сен Жермен, че непрекъснато " нарушава настоящия устав за финансов феърплей на УЕФА " и че унищожава спортната и икономическа конкуренция.
 УЕФА изследва парите на ПСЖ
УЕФА изследва парите на ПСЖ

Официалните процедури към момента не са започнали
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР