Испанската футболна федерация (РФЕФ) освободи от поста генерален секретар Андреу

...
Испанската футболна федерация (РФЕФ) освободи от поста генерален секретар Андреу
Коментари Харесай

Испанската футболна федерация освободи генералния секретар Андреу Кампс

Испанската футболна федерация (РФЕФ) освободи от поста общоприет секретар Андреу Кампс и даде обещание да обезпечи „ безвредна среда “, откакто женският народен тим постави завършек на протеста си.

Припомняме, че съставът от Световното състезание, който завоюва купата след успех над Англия на финала, се съгласи да приключи протеста си, откакто от РФЕФ обявиха, че ще създадат „ незабавни и дълбоки промени “ в структурата на Федерацията, макар че две от футболистките – Патри Гихаро и Мапи Леон, взеха решение да не възобновяват тренировки с националките.

Правителството се намеси, като подсигурява, че състезателките няма да бъдат глобени в случай че откажат повиквателна за представителния отбор, и останалите футболистки останаха в лагера, откакто бяха определени от новия селекционер Монтсе Томе, срещу волята си в понеделник. Срещите се проточиха, само че в последна сметка от РФЕФ взеха ограничения, като освободиха и генералния секретар на Федерацията Кампс.

Аманда Гутиерес – президент на Съюза на футболистките ФУТПРО, съобщи, че са били направени крачки в посока определяне на еднообразно отношение сред женския и мъжкия национални тимове на Испания. Спортният министър Виктор Франкос сподели, че срещите са довели до основаването на комисия с присъединяване на състезателки, Федерацията и държавното управление.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР