Испанската фирма „Индра Системас“ е в пълна готовност да отговори

...
Испанската фирма „Индра Системас“ е в пълна готовност да отговори
Коментари Харесай

„Индра Системас“ са готови да изпълнят транспортния проект на Пловдив

Испанската компания „ Индра Системас “ е в цялостна подготвеност да отговори на настояванията на кмета на Пловдив Здравко Димитров и след четири години застой, да вкара функционираща електронна система на превоза в града. Значителният прогрес бе реализиран от новото управление на общината, на среща с висшето управление на компанията реализатор.

До няколко седмици, механически експерти от „ Индра Системас “ ще създадат одит на място и ще предложат решения на рецесията с модернизацията на превоза в Пловдив. На конференция, кметът Здравко Димитров и неговият заместител по превоза Тодор Чонов показаха решителност, че системата би трябвало да проработи. Борислав Кръстев, който е подписвал протоколите за „ сполучливо “ въвеждане на новата система, по време на ръководството на Иван Тотев, съобщи, че е подготвен да поеме цялостна отговорност за дейностите си, само че не намира нищо неправилно в тях. На срещата през днешния ден, от испанската компания за първи път чули за редица проблеми и неизправности. Според Здравко Димитров, повода е, че до момента е премълчавана информация от българските представители на „ Индра “ към техните сътрудници в Испания. С откритите през днешния ден директни контакти обаче, към този момент е разкрита бърза писта за връзка и тя ще бъде интензивна и на съответно равнище.

В мандата на Иван Тотев, огромните недостатъци по софтуера и конфигурираните устройства не са стигнали до централата на компанията, а това докара до неуместно четиригодишно закъснение и цялостен безпорядък с електронните уреди. Разчитано е на писмена връзка, която с месеци оставала без отговор. Новият екип на общината е изискал от Оскар Сорон – началник на транспортните планове на „ Индра “ в Европа, Даниел Таксон – план управител и Раул Лопез – контакт управител, на място да бъде изпратен високо дипломиран механически екип. Направен е разбор от общината и са открити тежки механически несвързаности и проблеми. По контракт, компанията е трябвало да реагира на тях до 2 часа или в по-сложни случаи – до дни. Това съвсем в никакъв случай не се е случвало.

На идната среща с техническите специалисти на „ Индра Системас “, ще се начертае тактика и работна карта по проблемите и график за отстраняването им. Испанците са декларирали позитивно отношение и предпочитание да реагират незабавно, макар че огромна част от проблемите са напълно нови за тях. В техен интерес е да запазят интернационалния си имидж. Затова екипът, който ще пристигна, ще изследва обстановката на място. Към техническия екип ще има и хора, които ще обучат още един път чиновниците от организация и надзор на превоза в Пловдив, с цел да правят работата качествено.

В периода на гаранцията, която е по контракт до 16 декември 2020 година, компанията е длъжна да извърши всички задължения по системата. Уведомени са и способените държавни органи за откритите нередности, а юристите на общината са подготвени и за най-тежкия вид, само че като цяло договорът е написан в интерес на общината и ще се работи за това модернизацията да бъде осъществена.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР