Испанската Banco Santander ще закрие 140 клона и ще освободи

...
Испанската Banco Santander ще закрие 140 клона и ще освободи
Коментари Харесай

Най-голямата испанска банка съкращава 800 души и затваря 140 офиса на Острова

Испанската Banco Santander ще закрие 140 клона и ще освободи към 800 чиновници във Англия, защото все по-активното потребление на цифрово и мобилно банкиране от клиентите й трансформира физическите й офиси в отживялост.

Затварянето на офисите ще засегне 1270 чиновници, от които Santander се надява да преразпредели към 1/3. Банката възнамерява да похарчи 55 млн. паунда (71 млн. долара) за обновяването на 100 от останалите клонове през идващите 2 години, защото счита да заложи на композиция от по-големи офиси, обслужващи клиенти и локални компании и по-малки клонове, употребяващи най-новите технологии.

" Начинът, по който нашите клиенти избират да банкират с нас, се промени трагично през последните години, като от ден на ден и повече клиенти употребяват онлайн и мобилни канали ", споделя в изказване Сюзън Алън, началник на отдел " Банкиране на дребно и бизнес ".

" Трябваше да вземем някои доста сложни решения за нашите по-малко посещавани клонове ", прибавя Алън, представена от Bloomberg.
 Испанската Banco Santander с двуцифрен растеж на облагата
Най-голямата банка в еврозоната с двуцифрен растеж на облагата

Операциите отвън Европа са мотор на растежа

Santander е най-голямата банка по активи в Испания и една от най-големите във Англия.

Най-големите банки в Западна Европа лимитират разноските, затварят клонове и редуцират работни места, когато клиентите стартират да употребяват услугите им главно онлайн.

LLoyds Banking Group и Royal Bank of Scotland Group редуцираха хиляди работни места през последните години на фона на ожесточената конкуренция, поради дребните маржове и разноските за съблюдаване на регулациите, които понижават облагите.

В Испания CaixaBank се стреми да редуцира хиляди работни места и да затвори стотици офиси, с цел да поддържа разноските под надзор. Подобна наклонност се следи и във Франция.

След като този кръг от съкращения завърши, Santander чака размерът на мрежата му да остане постоянен в обозримото бъдеще, споделя Алън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР