Испанската армия използва сила, за да прогони хилядите мигранти, идващи

...
Испанската армия използва сила, за да прогони хилядите мигранти, идващи
Коментари Харесай

Испания използва сила срещу мигранти от Мароко

Испанската войска употребява мощ, с цел да прогони хилядите мигранти, идващи от Мароко в анклава Сеута. Бяха употребявани палки, шокови гранати и димки.

За два дни рекордните 8000 души преплуваха до испанската територия. Мадрид изпрати 200 бойци и 200 служители на реда, с цел да укрепи защитата. Премиерът Педро Санчес отпътува за Сеута, с цел да следи обстановката на място. Според Мадрид към половината мигранти към този момент са върнати в Мароко.

Испания публично се оплака на посланика на африканската страна. От управата на Сеута споделиха, че на видеозаписи се вижда по какъв начин полицията в Мароко съзнателно пуска мигрантите да преминат.

" Испанците и всички поданици на нашата страна би трябвало да знаят, че територията на Испания и целостта на нейните граници, които се явяват граници на Европейския съюз, ще бъдат защитавани от държавното управление на Испания когато и да е. И всяко непокорство ще бъде посрещнато с нужните ограничения от нас и европейските ни партньори”, сподели Педро Санчес, министър председател на Испания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР