Испанска община раздаде указания на наркомани за това как да

...
Испанска община раздаде указания на наркомани за това как да
Коментари Харесай

Испанска община съветва наркоманите как правилно да смъркат кокаин

Испанска община раздаде инструкции на наркомани за това по какъв начин да смъркат вярно кокаин. 

Картичките, направени от общината в северния град Билбао, се раздават в осведомителните центрове на общината за опиатите и половото здраве. 

" Стрий добре линията си ", " в случай че опиатът не е добре стрит, може да увредиш носните си кухини ", написа на картичките, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Указанията провокираха проливен дъжд от рецензии по адрес на общината. 

" Пълна нелепост е да се раздава нещо като " комплект " за приложимост с толкоз лек и леконравен надпис ", обявиха консерватори от Народната партия. Според тях има заплаха самодейността да внуши, че използването на дрога е нещо обикновено.

Говорител на службата на опазване на здравето на баския град изясни, че материалите са били раздавани в Билбао по време на празниците на града, когато чиновниците научели, че някой употребява кокаин.

" Не го давахме на всеки пристигнал " в центъра, изясни той и добави, че са раздадени по-малко от 100 такива комплекта.

Решението да се раздават напътствията било взето след съвещания с специалисти. 

Местната съветничка по въпросите за опазването на здравето Йоланда Диес поддържа самодейността и акцентира, че брошурите понижават рисковете, свързани с използването на опиати. 

През 2015 година 9,1 на 100 от испанците на възраст сред 15 и 64 години признават, че са употребявали кокаин минимум един път през живота си. Това е вторият най-голям индикатор в Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР