Испанска мултинационална електрическа компания Iberdrola, която е и най-голямото предприятие

...
Испанска мултинационална електрическа компания Iberdrola, която е и най-голямото предприятие
Коментари Харесай

Цената на газа за битовите потребители в Испания хвръква със 140%

Испанска мултинационална електрическа компания Iberdrola, която е и най-голямото дружество по пазарна стойност в страната, усилва цената на газа за битовите консуматори с към 140% поради скока в разноските, предава Bloomberg.

Цената на газа за киловатчас се чака да се увеличи от 1 юли до 0,183 евро преди облагане с налози от предходната стойност 0,071 евро, съгласно писмо до клиенти, представено от Bloomberg.

Отделната от това закрепена такса, която се заплаща от клиентите, ще бъде понижена от 6,08 евро на месец на 5,75 евро. Общото нарастване ще бъде към 140%, съгласно оценките, включени в писмото.

Това би била цената при актуалните условия, без да се взимат поради други фактори, които могат да зародят на пазара на едро през идващите 12 месеца, се споделя още в писмото.

Правителството на Испания работи по проекти за ограничение на цената на газа, употребен от комуналните услуги за произвеждане на електрическа енергия.

Това обаче не включва газ, употребен за консуматори на дребно, а огромна част от испанските семейства употребяват горивото за отопление и топла вода.

Iberdrola и главните ѝ съперници като Endesa SA и Naturgy Energy Group SA, доставят както газ, по този начин и електрическа енергия на битови консуматори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР