Испански хуманитарни работник е убит в Източна Украйна, други чужди граждани са ранени

...
Испанска хуманитарна служителка е била убита в Източна Украйна, след
Коментари Харесай

Испанска хуманитарна служителка е била убита в Източна Украйна, след като снаряд е паднал върху превозното средство, с което е пътувала, според испанския външен министър Хосе Мануел Албарес.

Говорейки пред журналисти на Г-20 в Ню Делхи, министър Хосе Мануел Албарес каза пред журналисти, че снаряд е паднал върху превозното средство, превозващо испански гражданин, който „е бил командирован там за неправителствена организация“.

„Имаме устно потвърждение за нейната смърт и сега търсим сертифицирано потвърждение от украинските власти за нейната смърт“, добави външният министър.

Жената е посочена от испанската обществена телевизия RTVE като Ема Игуал, директор на неправителствена организация, наречена „Пътят към помощ“, която се фокусира върху евакуирането на цивилни от украинската фронтова линия.

В публикация в своя акаунт в Instagram Road to Relief предостави разказ за атаката, като каза, че четирима членове на екипа са тръгнали от Славянск в посока Бахмут в източна Украйна в събота сутринта.

На път за град Часов Яр превозното средство на екипа „попадна под руска атака“, се казва в публикацията, добавяйки, че след като е било ударено, превозното средство се е преобърнало и се е запалило.

В публикацията неправителствената организация каза, че канадски доброволец на име Антъни „Тонко“ Игнат също е бил убит при нападението, което CNN не успя да провери независимо.

Останалите пътници, според неправителствената организация, са германският медицински доброволец Рубен Мавик и шведският доброволец Йохан Матиас Тир. Състоянието им се стабилизира, след като бяха „тежко ранени с шрапнелни рани и изгаряния“.

Двамата оцелели доброволци получават медицинско лечение в различни болници, според Road to Relief.

Инцидентът стана на фона на нови руски атаки през нощта в неделя.

Четирима души бяха ранени при атака с дрон, предприета от Русия срещу украинската столица Киев, каза ръководителят на местната военна администрация Руслан Кравченко в публикация във Facebook в неделя.

Той допълни, че им е оказана медицинска помощ, като единият е настанен в болница с травми на главата и крайниците.

Юлия Кесаева и Джош Пенингтън от CNN допринесоха за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР