Испанката Паула Бадоса показа известни колебания, но успя да се

...
Испанката Паула Бадоса показа известни колебания, но успя да се
Коментари Харесай

Бадоса изкова труден успех срещу корава словенка

Испанката Паула Бадоса сподели известни съмнения, само че съумя да се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис при дамите. Поставената под номер 3 в схемата Бадоса се наложи със 7:5, 3:6, 6:2 над словенката Кая Юван в мач, който продължи 2 часа и 19 минути.

24-годишната Бадоса стартира доста решително срещата и поведе с 5:2 с два пробива. Тогава обаче Юван отпусна ръката, което обърка испанката и за няколко минути резултатът бе подравнен на 5:5. Последва обаче нов пробив в интерес на Бадоса, която от третия път съумя да затвори първия сет на собствен сервис.

Third seed needs three sets to oust Juvan in second round

READ:
— TOI Sports (@toisports)
Възходът в играта на Юван продължи във втория сет. 21-годишната словенка, която е номер 68 в света, не даде нито една точка за пробив на съперничката си в целия втори сет, а самата тя осъществя брейк за 4:2, който и бе задоволителен за равнене.

В началото на третия сет Юван осъществя пробив за 1:0 и имаше опция да поведе с 2:0, само че вместо това позволи Бадоса да изравни. Това срина душевен Юван и до края на мача словенката взе единствено един гейм против цели пет за испанката.

В третия кръг на шампионата Паула Бадоса ще играе с Вероника Кудерметова. Рускинята нямаше усложнения против сръбкинята Александра Крунич и я победи с 6:3, 6:3 за 70 минути игра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР