Испанката Гарбине Мугуруса се класира за втори път в кариерата

...
Испанката Гарбине Мугуруса се класира за втори път в кариерата
Коментари Харесай

Мугуруса е първата финалистка на Уимбълдън

Испанката Гарбине Мугуруса се класира за повторно в кариерата си за финала на Откритото състезание на Англия по тенис. Поставената под номер 14 Мугуруса разгроми Магдалена Рибарикова (Словакия) с 6:1, 6:1 за 64 минути на корта.

Испанката имаше голямо предимство, като пласира 22 печеливши удара против едвам 8 на съперничката си. Така тя още веднъж ще играе за трофея, както и преди две години.

"Мачът не беше толкоз елементарен. Магдалена е надарена тенисистка. Без подозрение опитът ми в сходни срещи оказа помощ. Бях много по-подготвена от нея. Знаех какво да чакам, тъй като към този момент съм била в сходна обстановка. Бях съсредоточена от първата точка ", разяснява Мугуруса.

В разногласието за купата тя ще играе против победителката от дуела сред петкратната шампионка Винъс Уилямс (САЩ) и представителката на домакините Йохана Конта, които играят по-късно през днешния ден.

"Ще ги погледам сигурно. Без значение от съперничката, ще желая да печеля в събота. Вярвам, че ще бъде наслаждение, въпреки всичко е край на Големия шлем. Играя добре дотук в шампионата. Има още един мач и се надявам да победя ", сподели испанката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР