Испанката Джени Хермосо подаде правна жалба срещу Рубиалес за целувка

...
Испанската футболна звезда Джени Хермосо подаде правна жалба за непоискана
Коментари Харесай

Испанската футболна звезда Джени Хермосо подаде правна жалба за непоискана целувка от шефа на футболната федерация Луис Рубиалес след победата на Испания на Световното първенство за жени, съобщиха от националната прокуратура в сряда.

С подадената жалба срещу Рубиалес може да бъдат повдигнати наказателни обвинения в допълнение към продължаващото разследване от висшия спортен съд на Испания за „сериозно неправомерно поведение“ и разследване от ръководния орган на световния футбол ФИФА.

Рубиалес, който вече е отстранен от Испанската футболна федерация (RFEF), целуна Ермосо по устните по време на церемонията по награждаването, след като Испания победи Англия и спечели титлата на 20 август в Сидни, Австралия.

Рубиалес настоя, че целувката е била по взаимно съгласие. Hermoso каза, че не е.

Хермосо също каза, че тя и семейството й са били притиснати от федерацията да покажат подкрепата си за Рубиалес непосредствено след скандала, причинен от целувката, която опетни победата на нейния отбор.

Правителството на Испания, синдикатите на играчите, играчите и много граждани се обявиха в подкрепа на Ермосо. Междувременно Рубиалес се превърна във футболен изгнаник, въпреки че отказва да подаде оставка.

Рубиалес беше отстранен от поста си от ФИФА на 27 август, ден след като отказа да се оттегли, когато изнесе предизвикателна реч пред общото събрание на своята федерация, в която заяви, че е жертва на „лов на вещици“ ” от „фалшиви феминистки”.

Около 81 играчи стачкуваха от страната на жените в знак на протест след яростната защитна реч на 46-годишната след инцидента.

Прокуратурата каза, че Хермосо е повдигнал обвинението във вторник.


Прокурорите казаха миналата седмица, че ще се срещнат с Ермосо, за да й дадат възможност да представи обвинение срещу Рубиалес.

Ермосо, 33-годишен нападател, сега играе за мексиканския клуб Пачука след дълга кариера в топ испански и европейски клубове, включително Барселона, Пари Сен Жермен и Атлетико Мадрид.

RFEF уволни треньора на Испания Хорхе Вилда във вторник след скандала.

Считан за близък съюзник на Рубиалес, Вилда беше подложен на критики от миналата година, когато 15 играчи организираха бунт с призиви за оставката му заради, според тях, неадекватни методи и условия на трениране.

Повечето от участващите играчи бяха отстранени от отбора, въпреки че някои изисквания бяха изпълнени.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР