Испания заяви днес, че сделката за Брекзит трябва ясно да

...
Испания заяви днес, че сделката за Брекзит трябва ясно да
Коментари Харесай

Испания: Искаме всяко решение на Лондон и ЕС за Гибралтар да минава и през нас

Испания съобщи през днешния ден, че договорката за Брекзит би трябвало ясно да подчертае, че Мадрид ще има думата по въпроса за това по какъв начин бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия ще се отразят на Гибралтар. Този въпрос също по този начин би трябвало да бъде разискван на двустранна основа, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на говорителката на испанското държавно управление Исабел Селаа.

" Ясно е, а и държавното управление е решено, че би трябвало да бъде изцяло обезпечено, че всяко съглашение сред Европейски Съюз и Англия изисква предварителното утвърждение на Испания, що се отнася до въпроса за Гибралтар ", сподели говорителка на испанското държавно управление.

Същевременно испанският държавен секретар за европейските въпроси в министерството на външните работи Луис Марко Агириано сподели, че Испания желае " писмен " ангажимент от Лондон за Гибралтар преди срещата на върха на Европейски Съюз в неделя, на която се чака да бъде контрактувано дефинитивно съглашението за Брекзит сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, съобщи Франс прес.

Испания заплашва да се опълчи на съглашението за Брекзит, в случай че нейното право на несъгласие за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и английския анклав не бъде прието документално, напомня Франс прес.

" Изискахме този текст да бъде оповестен от британците преди Европейския съвет в неделя ", сподели испанският представител по отношение на писмения ангажимент от Лондон.

Запитан дали на срещата на върха в неделя испанският министър председател Педро Санчес ще участва, Агириано сподели: " Той ще реши, когато види писмената английската декларация ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР