Испания засилва подкрепата си за Украйна, като изпраща значителен пакет

...
Испания засилва подкрепата си за Украйна, като изпраща значителен пакет
Коментари Харесай

Испания засилва подкрепата си за Украйна - изпраща пакет военна помощ на стойност 1,13 млрд. евро

Испания ускорява поддръжката си за Украйна, като изпраща забележителен пакет военна помощ на стойност 1,13 милиарда евро, както оповестява El Pais.
 
Пакетът е мощен жест на взаимност и включва над 10 ракети за противовъздушна защита Patriot и 19 съвременни танка Leopard 2A4 от Германия. Испания също по този начин включва свои лични създадени оръжия, като системи за битка с дронове и разнообразни типове муниции, с цел да укрепи отбранителните качества на Украйна.
 
Украйна акцентира незабавната нужда от подсилване на своята система за противовъздушна защита, изключително в светлината на зачестилите ракетни офанзиви против райони като Харков. Президентът Зеленски беше изключително заинтригуван от придобиването на ракети Patriot, с цел да усъвършенства способността на Украйна да се пази против сходни закани.
 
Решението на Испания да даде тези системи, дружно с танкове и други оръжия, е забележителен подтик за отбранителните старания на Украйна против продължаващата съветска експанзия.
 
Ходът на Испания е ясна индикация за уговорката на интернационалната общественост да поддържа Украйна. Не става въпрос единствено за военната техника, това е обръщение за взаимност и стъпка към гарантиране, че Украйна може да отбрани своите жители и суверенитет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР