Испания задмина Италия по брой на заразени с коронавируса, сочат

...
Испания задмина Италия по брой на заразени с коронавируса, сочат
Коментари Харесай

Испания задмина Италия по брой на заразени с коронавируса

Испания задмина Италия по брой на инфектирани с ковид, сочат последните данни. Според тях 117 710 са с позитивни проби за COVID-19 в Испания, а на Апенините инфектираните са 115 242.

Общият брой на инфектираните с ковид по целия свят към този момент е 1 030 570, умрелите са 54 226, а излекуваните 220 031. Най-много заболели има в Съединени американски щати - 245 380. След Испания и Италия, Германия се подрежда на четвърто място с 85 063 носители на COVID-19, като измести Китай, където болните са 81 620. Смъртността е най-висока в Италия - 13 915 жертви е взела там болестта, следвана от Испания с 10 935 умряли и Съединени американски щати - 6095. Франция се подрежда на четвърто място по брой на умрелите от ковид с 5387, като броят на инфектираните там е 59 105.

- Испания евентуално за трети път ще удължи карантината, настояват локалните медии, като цитират изявление на вътрешния министър Фернандо Гранде-Марласка. В момента тя е до 11 април. Министърът не изключи сходна опция в отговор на журналистически въпроси, само че акцентира, че примиерът Педро Санчес ще реши в идващите дни въз основата на развиването на пандемията и данните за новозаразените. " Разбирам, че това е доста значим въпрос, само че както сме казвали и преди, изправени сме пред динамична обстановка ", сподели още Фернандо Гранде-Марласка. Той добави, че рестриктивните ограничения в битката с COVID-19 към този момент дават позитивни резултати.

- Австрия вкарва мораториум върху изплащането на заеми, взети от жители и дребни компании, наранени от разпространяването на ковид. Това разгласи финансовият министър Гернот Блюмел, представен от осведомителните организации. По калкулации на ведомството му мярката ще засегне към 3 млн. заема. Блюмел разгласи също, че страната ще стане поръчител на 90% от фирмени заеми до 120 млн. евро или до размера на тримесечния оборот. Тази мярка обаче ще се ползва при изискване, че фирмите няма да изплащат дивиденти за една година и ще вкарат строги ограничавания за бонусите на членовете на бордовете.

- Съединени американски щати заплащат цялото здравно съоръжение, което Русия изпрати като помощ в битката с разпространяването на болестта от ковид. Това разгласи почитан представител от администрацията на президента Доналд Тръмп, представен от осведомителните организации. Той изясни неяснотите към пратката от 60 тона здравно съоръжение, защитни средства и други медицински произведения, която през вчерашния ден дойде в Съединени американски щати с боен аероплан. Пратката беше контрактувана в телефонен диалог сред Доналд Тръмп и Владимир Путин, след който представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи пред " Интерфакс ", че " Тръмп е приел с признателност тази филантропична помощ ".

" Съединени американски щати закупуват доставките и оборудването едновременно, както и сходни колета от други страни ", изясни представителят на американската администрация. Той посочи, че Вашингтон прави оценка, че Москва е продала стоките на цени под пазарните.

В Съединени американски щати са записали 1169 смъртни случая от COVID-19 през последните 24 часа, сочат данни на университета " Джон Хопкинс ". Това е най-високата смъртност за един ден, записана в която и да е страна от началото на световната пандемия. Мрачният връх преди този момент се държеше от Италия, където на 27 март починаха 969 души. Досега Съединени американски щати означават 6 053 смъртни случаи от ковид от началото на пандемията.

- Европарламентът може да се трансформира в болница за инфектирани с ковид, заяви електронното издание " Политико ". Ръководството на евроинституцията е предложило на управляващите в белгийската столица Брюксел да употребяват една от постройките на Екологичен потенциал, както и транспортните средства в битката със болестта. Главният секретар на Екологичен потенциал Клаус Веле е изразил готовността да бъде възложен на брюкселските управляващи със постройката " Хелмут Кол ", както и 100 транспортни средства от автопарка. " Сградата може да бъде употребена като болница или място за краткотрайно настаняване на хора, които имат потребност от грижи. Шофьорите пък могат да доставят храна и медикаменти ", разгласи представителят на Екологичен потенциал Жауме Дук. Повечето от оборудванията на Екологичен потенциал сега са празни, защото поради пандемията чиновниците работят от домовете си, а визитите в тях са неразрешени. До юли няма да има пленарни сесии в Страсбург, те са изместени в Брюксел, само че множеството от евродепутатите вземат участие отдалечено.

Екологичен потенциал обмисля да предложи още помощ в битката с ковид. Вероятно здания на институцията ще бъдат предоставени за прилагане и на управляващите в Страсбург и Люксембург.

- В Сингапур множеството компании, държавни институции и образователни заведения затварят порти от вторник, 7 април, като част от ограниченията в битката с разпространяването на ковид, предадоха осведомителните организации. Служителите ще работят от домовете си, а възпитаници и студенти минават на отдалечено образование, което беше тествано при започване на седмицата. В послание към нацията министър председателят Ли Сян Лун разгласи, че това се това се постанова, защото в последните две седмици са регистрирани по над 50 нови случаи на болестта, макар напъните за ограничението й. " Първоначално доста от новите позитивни проби бяха съществена на поданици на страната, завърнали се от чужбина. Миналата седмица обаче започнахме да записваме и от ден на ден локални случаи. Въпреки че имаме добра система за следене на съвсем половината от инфектираните, не знаем от къде и от кого се популяризира вируса ", изясни той. В Сингапур ще продължат да работят супермаркети, аптеки, лечебни заведения, банки и градският превоз.

Първите случаи на болестта в Сингапур бяха регистрирани на 21 март. От тогава инфектираните са 1049, жертвите са пет, а оздарвелите - 249.

- От 400 000 завърнали се в родината сърби, сред 24 и 32 000 са инфектирани. Това сподели пред държавната телевизия РТС президентът Александър Вучич и разясни, че " това са преценките на специалистите ". Вучич заяви и нови ограничения за прекъсване на разпространяването на COVID-19 в страната. От 13.00 часа в събота до 5.00 часа в понеделник се не разрешава всякакво придвижване на открито за всички жители.

Пенсионерите ще пазарят единствено в неделя сред 4.00 и 7.00 часа сутринта. Домашните любимци ще се разхождат сред 23.00 и 01:00 ч. През идващите 74 часа се чака внезапно увеличение на откритите инфектирани. Ще се усили и броят на умрелите, тъй като сега 81 от инфектираните са в тежко положение. В Белград, Чачак, Валево и Чуприя има най-вече инфектирани, сподели още Вучич. Общият брой на инфектираните е 1171 души. 31 са умрелите.

- Китай разгласи 4 април за ден на народен печал. Броят на инфектираните с ковид в Китай от декември 2019 година възлиза на над 81,5 хиляди, повече от 3300 души са умряли. Това са формалните данни, които са много оспорвани и се твърди, че действителният брой на жертвите е в пъти по-висок. Държавният съвет на Китай реши да разгласи 4 април за ден на народен печал за жертвите на новия ковид, умряли вследствие на пандемията, и за медиците, жертвали живота си, с цел да спасят хората. Това заяви китайската централна телевизия. Утре в страната всички флагове би трябвало да бъдат спуснати, в това число на територията на задграничните дипломатически задачи. Отменят се всички развлекателни обществени събития. В 10:00 локално време с три минутно безмълвие Китай ще уважи паметта на жертвите на ковид.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР