Испания за първи път спечели световната титла по футбол при

...
Испания за първи път спечели световната титла по футбол при
Коментари Харесай

Испания победи Англия и взе световната титла при жените

Испания за първи път завоюва международната купа по футбол при дамите. На финала на шампионата в Австралия и Нова Зеландия иберийките надиграха с 1:0 европейския първенец Англия.

Пред повече от 75 хиляди фенове в Сидни единственият гол в 29-ата минута означи бранителката на " Реал " (Мадрид) Олга Кармона. Преди това британките удариха греда, а след почивката вратарката им избави дузпа, по този начин интригата остана до края.
 Олга Кармона. Снимка АП/БТА
Тимът на Испания, раздиран от кавги сред състезателките и треньора, заради което отпътува за шампионата без някои от най-изявените, бе по-добър и победи изцяло справедливо.
 Снимка АП/БТА
Още от първите минути на мача двата тима се вкопчиха в здрава борба и опитваха всяка опция за рискова офанзива. Испанките избраха да работят с повече притежаване на топката, до момента в който " лъвиците " търсеха по-директни отигравания.

Англия бе доста покрай това да откриe резултата четвърт час след началото, само че ударът на Лорън Хемп откри напречната греда. Иберийките дадоха отговор мигновено и минута по-късно Алба Редондо пропиля отлична опция.

В 29-ата минута по-активната игра на Испания въпреки всичко даде резултат. Англичанките изгубиха топката в средата на терена и това разреши на техните съпернички да провеждат контраофанзива. Топката бе подадена вляво, където нахлуващата от втора позиция Олга Кармона я пое и с доста акуратен диагонален удар по земя вкара за 1:0. Така 23-годишната Кармона дублира гола си от полуфинала, когато в 89-ата минута осъществя за 2:1 против Швеция, с цел да класира испанките на първия им край на Световно.
 Противник на войната в Украйна нахлу на терена в символ на митинг. Снимка АП/БТА
Допуснатият гол несъмнено смути " лъвиците " и до края на мача те не съумяха да основат съвсем нищо забавно пред испанската вратарка Каталина Кой.

В същото време през вторите 45 минути обстановките пред Мери Ърпс следваха съвсем една след друга и вратарката на " Манчестър Юнайтед " правеше чудеса, с цел да остави своите в мача. Най-важното избавяне на Ърпс пристигна в 70-ата минута, когато тя улови дузпа на Дженифър Ермосо.
 Снимка АП/БТА
Отличната демонстрация на Ърпс обаче не съумя да въодушеви съотборничките ѝ и в напред във времето те не можаха да слагат испанската защита напрегнат.

Загубата във финала пък донесе отрицателен връх на старши треньорката на британския тим Сарина Вигман. Нидерландката стана първият ментор в историята при мъжете и дамите, който губи два следващи финала на Световно. Преди четири години тя водеше състава на Нидерландия, който падна с 0:2 от Съединени американски щати в мача за трофея.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР