Испания внася рекордни количества втечнен природен газ от Русия -

...
Испания внася рекордни количества втечнен природен газ от Русия -
Коментари Харесай

Руският втечнен газ тече в изобилие към Испания. Въпреки инвазията

Испания внася рекордни количества полутечен природен газ от Русия - един артикул, който става все по-популярен на континента и продължава да не е обект на наказания от Европейски Съюз, осведоми испанският в. " Конфиденсиал ". Въпреки европейските старания за освобождение от енергийната взаимозависимост от Москва след началото на войната в Украйна, съветската хазна продължава да се цялостни с помощта на покупките на въглеводороди от страните членки на Европейски Съюз.

Испания е неоспорим водач в това отношение, защото Мадрид купува най-големи количества полутечен природен газ от Русия, предава Българска телеграфна агенция.

Според данните от мониторинга на танкерите с метан на " Блумбърг " Испания е страната членка на Европейски Съюз, която е внесла най-вече полутечен природен газ от Русия от началото на годината. Мадрид е нараснал с 84 на 100 покупките на това гориво от началото на съветската инвазия в Украйна.

Статистическите данни за първите два месеца на 2023 година на испанската енергийна компания " Енагас " (Enagas) свидетелстват за напредък на доставките от 172 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година.

Тази неуместна действителност провокира реакции както в Мадрид, по този начин и в Брюксел.

Испанското министерство на екологичния преход и демографските въпроси отпред с Тереса Рибера Родригес е изпратило на 14 март писмо до фирмите вносителки на полутечен природен газ в Испания, в което ги приканва за подпомагане за ограничение на покупките, които облагодетелстват Москва. Те са помолени да засилват диверсификацията на доставките от съветски полутечен природен газ и да се оправят без Русия.

Писмото на Рибера съответствува с искане, отправено по-рано този месец от еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон, европейските компании да не подписват, нито възобновяват дълготрайни контракти за покупката на съветски газ.

Истината е обаче, че, както в Испания, по този начин и в останалия Европейски Съюз не съществува никакъв механизъм, с който да се спре притока на съветски въглеводороди към континента. 

Вносителите са частни компании и преводите са изцяло легални, защото за разлика от суровия нефт и дериватните му артикули не съществува несъгласие, нито има наказания против вноса на полутечен природен газ от Русия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР