Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при

...
Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при
Коментари Харесай

Испания иска отрицателен PCR за пристигащите от 65 държави, сред тях и България

Испания вкарва условието за показване на негативен PCR тест при влизане в страната за жители на 65 страни с висок риск на болест, в това число и България. Мярката ще влезе в действие от 23 ноември, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

Изискването на испанските управляващи е да бъде показан негативен тест, изработен 72 часа преди идването в Испания. Мярката важи при идване на летище или пристанище, само че няма да засегне пасажерите, които минават сухопътни граници на страната. Решението се отнася за интернационалните пасажери, чиято последна дестинация е Испания, а не директно преминаващи с последна дестинация друга страна. 

Всички пасажери са задължени да попълнят и формуляр за здравен надзор преди влизане в Испания. Той може да бъде открит на следния линк: или посредством безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е длъжен да го съхранява в себе си на книжен притежател. 

Пътниците, идващи в Испания по въздух или по море, би трябвало да се подложат на температурен надзор, който ще се прави рутинно, като границата за допустимата температура е до 37,5 ºC. 

Списъкът с страните или рисковите области, както и критериите, употребявани за тяхното установяване, ще бъде преразглеждан на всеки петнадесет дни. В момента в листата на европейските страни са Германия, Австрия, Белгия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Дания (с изключение на Фарьорските острови и Гренландия), Словения, Словакия, Естония, Франция, Гърция (без регионите на Китри, Йония Нисия, Дитики Елада и Стереа Елада), Унгария, Ирландия, Исландия, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия (без Азорските острови), Румъния и Лихтенщайн.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството ни в Мадрид на следните телефони: +34 913455761 и + 34 678013846 (дежурен телефон в извънработно време), както и към генералното ни консулство в Валенсия: +34 963 690 921; + 34 630 168 018 (дежурен телефон в извънработно време), и генералното консулство в Барселона на: + 34 937 969 950. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР