Испания увеличава военните си разходи в стремеж да постигне определената

...
Испания увеличава военните си разходи в стремеж да постигне определената
Коментари Харесай

Испания заяви, че увеличава военните си разходи

Испания усилва военните си разноски в блян да реализира избраната от НАТО цел за обособяване на 2 % от брутния вътрешен артикул за защита, съобщи през днешния ден държавното управление, представено от Асошиейтед прес.

Кабинетът утвърди еднократно даване на съвсем 1 милиард евро на министерството на защитата. Според държавното управление сумата е нужна за покриване на непредвидени разходи, подбудени от съветската инвазия в Украйна.

Испания изпраща военна и филантропична помощ за Украйна и усилва войските и военната техника, които дава на алианса за разполагане в Източна Европа.

Лидерите от НАТО се споразумяха предходната седмица да усилят своите старания за реализиране на задачата всички страни от алианса да отделят 2 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита. В момента единствено девет страни членки доближават това равнище или го надвишават.

Испания даде обещание на срещата на върха на НАТО в Мадрид, че ще реализира задачата от 2 % до 2029 година Това значи, че тя би трябвало да удвои своя боен бюджет от сегашните 13 милиарда евро до 26 милиарда евро за седем години.

Сега Испания харчи 1 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита. Според данни на НАТО единствено Люксембург от страните в алианса отделя по-малък % от своя Брутният вътрешен продукт за защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР