Испания увеличава с 25,8% бюджета си за отбрана през следващата

...
Испания увеличава с 25,8% бюджета си за отбрана през следващата
Коментари Харесай

Испания увеличава с 25,8% бюджета си за отбрана

Испания усилва с 25,8% бюджета си за защита през идната година. Увеличението от 2 милиарда и 500 милиона евро ще бъде употребявано за закупуването на военно съоръжение за въоръжените сили и модернизацията на настоящето въоръжение, съобщи Нова ТВ.

Четири пъти се усилват средствата за фрегати, три пъти за бронирани транспортни средства и настрана са планувани над 503 милиона за закупуването на нови хеликоптери, патрулни самолети и производството на военни дронове. Придобиването и модернизацията на на изтребители Eurofighter, е най-голямото перо и ще коства на хазната съвсем 620 милиона евро през 2023 година

Освен това държавното управление е планувало 525 милиона евро за създаване на изтребители от идващото потомство, 488 милиона, което е четири пъти повече от предходната година, за ново заплащане за петте фрегати F-110, които се строят в корабостроителниците Navantia във Ферол, и 444 милиона евро за многофункционален хеликоптер.

Новите разноски включват и 268 милиона евро за военния транспортен аероплан Airbus A400M, 200 милиона за подводницата S-80, 189 милиона евро за бойните транспортни средства и още 270 милиона за многофункционалния аероплан за зареждане MRTT. 145 милиона евро ще бъдат отделени на придобиването на противовъздушни ракети " Пейтриът ", а 119 милиона евро ще бъдат употребявани за закупуване на противотанкови ракети.

Значителното нарастване на разноските за защита обтегна връзките сред съдружните сътрудници в държавното управление на Педро Санчес, откакто от „ Унидас Подемос “ упрекнаха социалистите, че до последно са криели точната сума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР