Испания трябваше да прибегне до всички налични газови централи, за

...
Испания трябваше да прибегне до всички налични газови централи, за
Коментари Харесай

Испания включи всичките си газови централи, за да се справи с горещата вълна

Испания трябваше да прибегне до всички налични газови централи, с цел да се оправи с възходящото търсене на електричество, провокирано от високите температури през последните дни, предава " Ройтерс ", цитирайки индустриалната асоциация Sedigas в четвъртък.

Страната, сходно на доста други, беше наранена от гореща вълна, която увеличи температурите над 40 градуса по Целзий. В опит да се оправят с високите температури, испанците разчитат на климатиците си, което усили търсенето на електрическа енергия.

Във вторник, когато тези централи произвеждаха към 30% от общото електричество, " систематичният оператор трябваше да прибегне до всички налични единици за произвеждане на природен газ, за ​​да може да отговори на търсенето ", сподели Sedigas.

Тези газови централи, известни още като електроцентрали с смесен цикъл, играят основна роля, изключително през ранните часове на нощта към 22:00 часа, когато търсенето на сила остава високо, а приносът от слънчевите централи е най-малък.

Между 1 юни и 19 юли централите за природен газ са произвели към 22% от електрическата енергия в страната, сподели Sedigas. Миналата година тези панталони са произвели съвсем една четвърт от електрическата енергия в страната.

В резултат на нараствания енергиен консум, даже огромните търговски вериги като El Corte Inglés обявиха, че продажбите на климатици са скочили, както и ползата към охлаждащи подложки за домашни любимци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР