Испания третира вече коронавирусната инфекция почти като нормално заболяване, подобно

...
Испания третира вече коронавирусната инфекция почти като нормално заболяване, подобно
Коментари Харесай

Испания третира от днес коронавируса като грип

Испания третира към този момент коронавирусната зараза съвсем като обикновено заболяване, сходно на грипа, заяви ДПА.

Тези, които се заразят с ковид и развият единствено леки признаци на болестта или въобще не развият такива, могат да продължат да водят естествен живот. Вече не са наложителни нито пробата, нито изолацията в къщи.

Предишните условия ще продължат да важат единствено за лицата, изложени на риск. Сред тях са хората над 60 години и тези с имунен недостиг, както и бременните дами и здравните служащи.

Това значи, че единственото, което е останало от тогавашните фрапантни ограничения против разпространяването на ковид в множеството райони в страната, е наложителното носене на маски на публични закрити места, както и в рейсовете, влаковете и самолетите.

В Галисия условието да докажете, че сте имунизирани, тествани или оздравели, към момента се ползва при влизане в лечебни заведения и старешки домове. В мощ са и рестриктивните мерки за броя на гостите на една маса в заведенията за хранене. Но даже и тези ограничавания би трябвало да отпаднат на 9 април.

Епидемиологичната конюнктура в Испания, която беше наранена изключително тежко при започване на пандемията, към този момент е доста облекчена.

Седемдневната заболеваемост в петък беше 227 на 100 000 поданици, като единствено 3,6 % от всички болнични кревати са заети от пациенти с COVID-19.

Почти 85 % от популацията се смята за имунизирано, а 51 % са получили в допълнение подсилваща ваксина.
ТЕМА преди 21 минути 165 преди 2 часа 835 преди 4 часа 689
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР