Испания спечели титлата на Европейското първенство по хандбал. На финала

...
Испания спечели титлата на Европейското първенство по хандбал. На финала
Коментари Харесай

Испания победи Швеция на финала на ЕВро 2018

Испания завоюва купата на Европейското състезание по хандбал. На финала в Загреб иберийците се постановиха над Швеция с 29-23 и за първи път в своята история станаха първенци на Стария континент.

 Франция отстрани Хърватия на Евро 2018
Франция отстрани Хърватия на Евро 2018

Швеция излезе от тройна въртележка и е на полуфинал

И двата финалиста стигнаха малко ненадейно до решителния мач. Испания беше изгубила от Дания и Словения, а Швеция от Исландия, Франция и Норвегия. Новите първенци на процедура се възползваха от огромния скандал на мача Словения - Германия. Голът от дузпа на германците минути след последния съдийски сигнал лиши словенците от място на полуфинал.

Финалът се лиши при започване на втората част, когато спечелилите направиха серия от 8-1. Успехът е реванш за Испания, тъй като тъкмо Швеция отстрани иберийците в квалификациите за Олимпиадата в Рио.

Големият любимец Франция завоюва бронзовите медали след победа над олимпийския първенец Дания с 32-29. Успехът беше дребен реванш за финала в Рио. " Петлите " бяха посочени за сигурни първенци, само че в полуфинала с Испания вкараха единствено 14 гола в първите 45 минути.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР