Испания стана шампион на Световната купа за жени, след като победи Англия с историческа победа

...
Испания спечели Световното първенство за жени за първи път с
Коментари Харесай

Испания спечели Световното първенство за жени за първи път с попадението на Олга Кармона през първото полувреме, което донесе победата на Ла Роха с 1-0 над Англия във финала в неделя.

И двата отбора играха на финал за първи път. Победата даде на испанките първия голям международен трофей и отмъсти за четвъртфиналната загуба от бъдещия шампион Англия на европейското първенство миналата година.

Лъвиците отидоха на финала непобедени и се стремят да върнат Световната купа в Англия за първи път време от 1966 г. насам.

Вратарят на Англия Мери Ърпс направи зашеметяващо спасяване на наказателния удар на Джени Хермосо в 70-ата, след като Кийра Уолш беше наказана за игра с ръка при преглед на VAR.

Капитанът Олга Кармона изведе Испания напред в 29-ата минута , завършвайки хладнокръвно в десния ъгъл след бърза контраатака.

Най-добрият шанс на Англия дойде от Лорън Хемп, която разтърси напречната греда със силен удар, докато двата отбора се надяваха да спечелят Световната купа за първи път.< p>Мачът беше прекъснат за кратко от фен, който тичаше на терена, облечен с тениска с надпис „Свободна Украйна“, преди да бъде нападнат от охраната.

Англия подобри играта си през второто полувреме на финала на Световното първенство за жени, докато изоставаше с 1 -0 за Испания.

Подобрената атака беше отсрочка за вратаря на Англия Мери Ърпс, която беше през целия мач и беше принудена да спасява страхотно в началото на второто полувреме.

(FRANCE 24 с AFP и AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР