Испания спечели Лигата на нациите 2023, след като победи с

...
Испания спечели Лигата на нациите 2023, след като победи с
Коментари Харесай

Испания взе Лигата на нациите след дузпи

Испания завоюва Лигата на нациите 2023, откакто победи с 5:4 след дузпи. Редовното време и продълженията приключиха 0:0. Така балканците не престават да търсят първия си огромен трофей в международния футбол.

Успехът на иберийците постави край и на две серии – Хърватия беше спечелила последните четири срещи, които се взеха решение с дузпи, испанците бяха изгубили последните три.

В постоянното време имаше доста прекрасен футбол и доста положения, само че не и гол. Същото се повтори и в продълженията. Така след 120 минути се стигна до дузпи. Точно преди те да стартират двата отбора се сдърпаха, само че разправията бързо беше прекъсната от реферите.

При дузпите Власич стреля първи и с лекост преодоля Унаи Симон, само че Хоселу изравни. Брозович осъществя за 2:1, след това Родри направи 2:2. Модрич не пропусна да направи 3:2, Мерино също не сбърка – 3:3.

При седмата дузпа пристигна и първата неточност – Симон избави удара на Майер. Асенсио вкара за 3:4 и испанците поведоха за първи път. Перишич възвърне равенството при 4:4, а след това Лапорт уцели напречната греда.

Симон избави и дузпата, изпълнена от Петкович. Дани Карвахал по-късно не сбърка и донесе трофея на иберийците.

Иначе Испания имаше повече надзор върху топката – 54%, и повече удари 21 против 12..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР