Испания спечели бронзовите медали на Световното първенство по хандбал за

...
Испания спечели бронзовите медали на Световното първенство по хандбал за
Коментари Харесай

Братя Дуйшебаеви изведоха Испания до бронза на световното по хандбал

Испания завоюва бронзовите медали на Световното състезание по хандбал за мъже в Египет. Играчите на треньора Жорди Рибера излязоха извънредно стимулирани против рекордьорът по международни трофеи Франция и го разруши с в дребния край на Мондиал 2021.

Така Испания записа най-хубавото си класиране на международно състезание след домакинската си купа си през 2013-а и в това време завоюва втори бронзов орден след този през 2011 година.

От друга страна Франция приключи разочароващо шампионата след безупречния старт, който направи със 7 следващи победи и двете загуби на полуфинала от Швеция и през днешния ден. " Петлите " остават с 6 международни трофеи във витрината си, 1 сребро и 4 бронза. Сега селекционерът на отбора Гийом Жил би трябвало да мисли за олимпийският квалификационен шампионат, на който ще бъдат домакини през март в Париж.

Въпреки загубата от Дания на полуфинала, " Ла Роха " приключи съвършено в може би последния огромен шампионат за тяхното златно потомство, защото сигурно ще бъдат направени промени в състава преди идващия Мондиал в Полша и Швеция след две години. Все отново, бъдещето наподобява ярко за Испания отпред с братята Алекс и Даниел Дуйшебаеви. Именно те осъществя общо 14 гола - 8 за Алекс и 6 за Даниел, за успеха на испанците.

За отбора на Франция Уго Деска се регистрира със 7 точни попадения, а Людовик Фабрегас и Никола Турна приключиха с по 4 гола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР