Испания ще затегне регламента за рекламни публикации за криптовалути, като

...
Испания ще затегне регламента за рекламни публикации за криптовалути, като
Коментари Харесай

Испания затяга правилата за реклама на криптовалути

Испания ще затегне регламента за рекламни изявления за криптовалути, като в тях ще би трябвало да има информация за рисковете за вложителите.
Освен това пазарният регулатор ще би трябвало да бъде уведомяван авансово за огромни рекламни акции, ориентирани към 100 000 и повече лица.
По силата на разпоредба, оповестена в "Държавен вестник ", посланията с реклама на биткойни или други криптовалути ще би трябвало да бъдат с ясно, уравновесено, независимо и правилно наличие, заяви испанският борсов регулатор (CNMV), представен от Франс прес.
Освен това тези изявления ще би трябвало да напомнят, че този бранш не е контролиран и може да докара до цялостна загуба на вложените средства.
Новата нормативна рамка ще влезе в действие в средата на февруари.
Цената на криптовалутите, най-много на най-известната от тях, биткойна, мощно набъбна през 2021 година заради засиления вкус на обичайните финанси към подобен тип артикули. Това накара доста частни лица да влагат в такива активи, влагайки от време на време големи суми.
Явлението, насърчавано в обществените мрежи от спортни или медийни звезди, измежду които актрисата Ким Кардашиян и футболиста Андрес Иниеста, тревожи пазарните управляващи в доста страни.
В Китай страната забрани в края на септември преводите с криптовалути. В Европа и в Съединени американски щати регулаторите също се взират от ден на ден в тази децентрализирана мрежа, която мъчно може да бъде сложена в нормативна рамка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР