Испания ще спре финансирането на изкопаеми горива в чужбина през

...
Испания ще спре финансирането на изкопаеми горива в чужбина през
Коментари Харесай

От догодина Испания ще използва над 20 млрд. евро публични средства за зелена енергия

Испания ще спре финансирането на изкопаеми горива в чужбина през 2022 година Решението на държавното управление е част от уговорката, стихотворец в границите на срещата на високо ниво по въпросите на климата в Глазгоу, където 30 страни се съгласиха да спрат да заплащат с обществени средства за въглища, петрол и газ, добивани отвън техните територии, предава БНР. 

Споразумението ще разреши към 20,4 милиарда евро от обществените средства, които до момента са употребявани за финансирането на изкопаеми горива в чужбина, да бъдат трансферирани и употребявани за производството на зелена сила вътре в Испания.

Това на процедура е първият ангажимент, който преглежда нефта и газа, в допълнение към въглищата, и споделя, че испанските обществени финансови институции би трябвало да прекратят това финансиране до края на идната година. Сред тях е и Агенцията за експортни заеми (Cesce), отговаряща за 1 милиард и 640 милиона евро годишно обществено финансиране на изкопаеми горива. 

Подобен ангажимент към този момент поеха и Съединени американски щати, Коста Рика, Англия, Португалия и Европейската капиталова банка. Единствената Франция от петте най-големи стопански системи в Европейски Съюз към момента не е подписала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР