Испания ще се ангажира пред НАТО да усвои разходите си

...
Испания ще се ангажира пред НАТО да усвои разходите си
Коментари Харесай

Испания ще удвои военните разходи

Испания ще се ангажира пред НАТО да усвои разноските си за защита и не по-късно от 2030 година те да доближат 2% от Брутният вътрешен продукт, заяви вестник „ Ел Паис”.

Премиерът Педро Санчес даде обещание по-рано, че страната ще доближи поставената цел, само че не посочи по кое време съответно ще се случи това. По информация на изданието, през юни по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид Испания ще съобщи публично това свое решение.

Според проектите на държавното управление, набелязаната цел ще бъде реализирана не по-късно от 2030 година, а може и по-рано: през 2028 или 2029 година, според от динамичността на стопанската система.

Разходите за защита за предходната година костваха на Испания 12,2 милиарда $ или малко повече от 1% от Брутният вътрешен продукт.

През 2014 година по гледище на Съединени американски щати и НАТО страните от алианса се задължиха до 2024 година да усилят разноските си за защита и те да доближат до 2% от Брутният вътрешен продукт, само че през 2021 година тази цел реализираха едвам 10 от общо 30-те страни от блока.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР