Испания ще повиши националната минимална заплата с 3,6 на сто

...
Испания ще повиши националната минимална заплата с 3,6 на сто
Коментари Харесай

Испания увеличава минималната заплата

Испания ще увеличи националната минимална заплата с 3,6 на 100 до 1167 евро месечно, съобщи Ройтерс. Увеличението бе оповестено от министъра на труда Йоланда Диас и е четвъртото от идването на власт на лявото съдружно държавно управление през 2019 година. То ще се приложи с противоположна дата от 1 януари, сподели Диас след договарянето със синдикатите, съобщи Нова телевизия.

Испанските бизнес асоциации не поддържаха решението, само че ще би трябвало да се съобразят с него. Планът на държавното управление е минималната заплата да доближи 60 % от междинната за страната от 1944 евро.
Испанското държавно управление ще подкрепи младежите да напущат жилището на родителите си
Испанското държавно управление ще заплаща 250 евро на месец на младежи с ниски приходи, с цел да им помогне да изоставен жилището на родителите си. Т...
Прочети повече
Опитите да се конкурират други страни в предишното, като заплатите се задържат ниски, са довели до слаба стопанска система и неустойчиви компании, а и като цяло са били несправедливи, акцентира Диас.  След новото съглашение минималната заплата в Испания става седмата най-висока в Европа, сочат данни на Европейски Съюз. Тя изпреварва тази в прилежаща Португалия (705 евро), само че въпреки всичко изостава от предлаганата във Франция (1603 евро).

Миналата седмица фрагментираният испански парламент утвърди трудовата промяна на държавното управление с едвам един глас преднина. Промените обръщат пробизнес промените на управлявалите по-рано консерватори, давайки по-големи пълномощия на синдикатите при договарянията за нови контракти.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР