Испания ще поставя само по една доза ваксина на хора

...
Испания ще поставя само по една доза ваксина на хора
Коментари Харесай

Испания ще ваксинира само с една доза хора под 55 години, прекарали COVID-19

Испания ще слага единствено по една доза ваксина на хора под 55-годишна възраст, които към този момент са били инфектирани с COVID-19, разгласи през вчерашния ден министерството на опазването на здравето, в най-ново актуализиране на националната тактика за имунизиране, съобщи Ройтерс.
Продължителността на защитния имунитет против вируса след заразяване е незнайна, само че изследвания демонстрират, че използването на единична доза на такива хора ускорява защитния имунитет, се споделя в националната тактика.
Франция разгласи сходна политика по-рано този месец, а италиански политици разискват дали да вървят по същия път. Испанските управляващи към този момент посъветваха хората, които към този момент са били инфектирани и нямат огромни затруднения, да изчакат 6 месеца откакто са били диагностицирани, преди да се имунизират.
До четвъртък към 2,2 милиона души от предпочитани групи като жители на домове за остарели хора и техният личен състав, лица над 80 години и медици на първа линия са получили доза ваксина.
Около 1,2 милиона от тях са получили и втора доза.
Едва 2 % от испанците, на които е било препоръчано да се имунизират, са отказали, в това число хората, отказали по медицински аргументи. След интензивна трета вълна на болестта, през вчерашния ден новозаразените за интервал от 2 седмици спаднаха до 194 на 100 000 души, при близо 900 в края на януари. Вчера новозаразените се усилиха с 8 314 до общо 3,19 милиона, а умрелите набъбнаха с 329 до 69 142 от началото на пандемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР