Испания ще похарчи над 12 милиарда евро, за да облекчи

...
Испания ще похарчи над 12 милиарда евро, за да облекчи
Коментари Харесай

Испания ще инвестира над €12 милиарда за облекчаване на въздействието на сушата

Испания ще похарчи над 12 милиарда евро, с цел да облекчи въздействието на продължителната суша, която засегна страната. Това съобщи министърът на околната среда на страната Тереза Рибера, представена от Reuters. 

" Искаме съществени, виновни и непрекъснати вложения ", съобщи министърът, която изясни, че средствата ще бъдат предопределени главно за наново потребление на водата, създаване на съоръжения за обезсоляване и възстановяване на водната инфраструктура.

От септември предходната година междинните превалявания в Испания са със 17% по-ниски от междинните, регистрирани сред 1991 година и 2020 година, което води до спад на равнищата на водата в резервоарите и безусловно сковава производството в селскостопанския бранш, демонстрират данни на Министерството на околната среда.
 Водните запаси в Европа са все по-оскъдни: В една четвърт от страните от Европейски Съюз има условия за суша
Водните запаси в Европа са все по-оскъдни: В една четвърт от страните от Европейски Съюз има условия за суша

Водните резервоари в средиземноморски страни като Италия паднаха до равнища, следени през лятото

Изменението на климата предизвиква все по-чести и интензивни суши, като Испания е по-уязвима от други европейски страни

В допълнение към средствата, отпуснати за облекчение на сушата, държавното управление ще похарчи 3 милиарда евро за усилване на цифровизацията за по-добро ръководство на водните запаси посредством потреблението на нови технологии и обработката на огромно количество данни.
 Снимка 628622
Източник:

Тъй като се чака реколтата от зърнени култури да спадне с до 40% тази есен заради сушата, Мадрид пресмята, че Испания ще би трябвало да внесе към 20 милиона тона зърнени култури, с цел да задоволи търсенето, както за консумация, по този начин и за производството на храна за животни, което изисква " огромни логистични старания от страна на управляващите ", оповестиха от Министерството на околната среда.

Спад в производството на зехтин

Очаква се производството на зехтин в Европа да спадне с 40% през сезон 2022-2023 година спрямо предходния сезон, съгласно данни, оповестени през юли от Европейската комисия. Испания, от която идва близо половината от общото международно произвеждане на зехтин и е най-големият производител в международен мащаб, записва спад от 56%. 

Запасите от зехтин в Европа в края на сезон 2022-2023 година са намалели с близо 60% до 280 000 тона спрямо предходния интервал, съгласно данни на Европейската комисия.

Производителите се притесняват, че ще има по-малко ползване на зехтин през идната година, като потребителите ще се насочат към други артикули, като слънчогледовото олио.
 Най-големият производител на зехтин в света Испания записва спад в производството от 56%
Най-големият производител на зехтин в света записва спад в производството от 56%

Заради сушите: Производството на зехтин в Европа може да се срине с 40% през сезон 2022-2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР