Испания ще обучи и наеме група марокански шофьори на камиони,

...
Испания ще обучи и наеме група марокански шофьори на камиони,
Коментари Харесай

Испания наема шофьори на камиони от Мароко, за да компенсира недостига на работна ръка


Испания ще образова и наеме група марокански водачи на камиони, в опит да насочи миграцията към транспортния бранш на Европа, който е обиден от изострен дефицит на работна ръка. Това е декларирал почитан представител на испанското държавно управление пред Ройтерс по време на днешната среща на върха сред двете страни в мароканската столица Рабат.

Големите западни стопански системи, в това число испанската, изпитват дефицит на работна ръка в транспортния бранш през последните две години, което докара до усложнения при доставките. Европа се нуждаеше от към 400 000 водачи на камиони, съгласно данните на Европейската асоциация на автомобилните превозвачи, оповестени през 2021 година

Пилотната стратегия, за която съответен брой на водачи на камиони към момента не е избран, е една от първите, които ползват новите миграционни разпореждания на Испания, които разрешават по-голяма еластичност при наемането на чужденци.

По този метод Испания цели да узакони миграцията, следвайки образеца на Германия.

Избраните водачи ще са почнали образованието си в Мароко и ще го завършат в Испания, като получат трудов контракт за минимум една година, изясни източникът, добавяйки, че задачата е била да се изберат и мъже, и дами.

От години Испания и Мароко поддържат стратегия за " кръгова миграция ", при която хиляди марокански служащи идват да работят в испанското селско стопанство, само че откакто сезонът завърши се връщат в родината си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР