Испания ще намали ДДС върху природния газ от 21 на

...
Испания ще намали ДДС върху природния газ от 21 на
Коментари Харесай

Испания намалява ДДС-то на газа от 21 на 5 на сто

Испания ще понижи Данък добавена стойност върху природния газ от 21 на 100 до 5 на 100 от октомври, като мярката ще е годна до 31 декември, въпреки да не е изключено да бъде удължена и след този период. Това съобщи в изявление за радио " Кадена Сер " министър председателят Педро Санчес.

" Идеята е да има данъчна правдивост и заслужено систематизиране на следствията  от войната на Владимир Путин ", сподели испанският министър председател, който прибавя мярката в икономическата политика на " целеви " данъчни облекчения, която води от началото на енергийната рецесия. 

" Това държавно управление постоянно ще се стреми да отбрани работещата междинна класа ", увери той в изявлението. 

Санчес призна, че обстановката с войната в Украйна основава " неустановеност ", а държавното управление е длъжно да даде сигурност. 

Що се отнася до казуса с доставките на газ за Европа, Санчес удостовери, че Мадрид не възнамерява да постанова съкращения на потреблението в Испания.

" Не имаме намерение да постановяваме ограничавания за газа тази зима. Ситуацията е доста несигурна, само че при нас тя е е по-сигурна, в сравнение с в другите страни ", означи той. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР