Испания ще използва средства от Европейския съюз за създаването на

...
Испания ще използва средства от Европейския съюз за създаването на
Коментари Харесай

Испания създава консорциум със SEAT с евросредства

Испания ще употребява средства от Европейския съюз за основаването на публично-частен консорциум със SEAT и енергийната компания Iberdrola, с цел да построи първата в страната фабрика за електрически коли. Това заяви Рейес Марото, министър на промишлеността, търговията и туризма.

По време на събитие, проведено от профсъюза UGT, тя акцентира, че консорциумът ще бъде отворен и за други членове и ще помогне на страната да стартира локално произвеждане на коли на ток, съобщи „ Ройтерс “.

„ Проектът ще разреши развиването на нужната инфраструктура, съоръжения и механизми за самостоятелно и конкурентно произвеждане на обвързвано електрическо транспортно средство “, сподели Марото.

До 2023 година Испания би трябвало да получи към 140 милиарда евро от Европейски Съюз по проекта за възобновяване от пандемията от COVID-19. Страната възнамерява да насочи огромна част от средствата към огромни промишлени планове, които ще оказват помощ за подсилване и модернизиране на затруднената стопанска система.

На този декор Брюксел упорства за произвеждане на акумулатори в Европа, с цел да понижи зависимостта си от китайския импорт, до момента в който производителите на коли от ден на ден се концентрират върху електрическите транспортни средства, с цел да отговорят на въвеждането на по-строги разпореждания за нездравословните излъчвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР