Испания ще използва армията, за да помогне за идентифицирането на

...
Испания ще използва армията, за да помогне за идентифицирането на
Коментари Харесай

Испания хвърля армията в борбата срещу коронавируса

Испания ще употребява армията, с цел да помогне за идентифицирането на тези, които са били изложени на хора, инфектирани с ковид, като част от напъните за ограничение на разпространяването на заболяването. Това разгласи испанският министър председател Педро Санчес, представен от " Франс прес ".

Централното държавно управление ще даде 2000 бойци, които са подготвени за следене, разполагаем на областите, които са виновни за опазването на здравето, с цел да подкрепят следенето на инфектираните и да попречват растежа на инфекциите, посочи той по време на конференция.

" Бихме могли даже да увеличим тази цифра, както се изисква посредством незабавното образование, което сме възнамерявали ", означи Санчес.

Много специалисти упрекнаха неналичието на проследяващи на вируса за повишаване на инфектираните с новия ковид (COVID-19) в няколко испански района като Мадрид и Каталуния.

Санчес прикани испанците да употребяват приложение за смарт телефони, основано от държавното управление, наречено RadarCovid, което може да разпознава хората, които са се срещали със инфектиран пациент, и да ги предизвести, с цел да могат да бъдат тествани или да бъдат сложени под карантина.

Той също по този начин разгласи, че районните управляващи могат да изискат от централното държавно управление да ползват изключително състояние, което ще им разреши да лимитират придвижването на хора на част или на цялата си територия.

В средата на март централното държавно управление разгласи изключително състояние в страната, което му разреши да наложи една от най-строгите блокади в света, като хората можеха да излизат на открито единствено да купуват храна или медикаменти, да търсят здравна помощ, да разхождат за малко кучето си или да вървят на работа, в случай че беше невероятно да си правят работата от у дома. Тя беше напълно анулирана на 21 юни.

Въпреки че растежът на инфектираните в Испания е " обезпокоителен ", той е " надалеч от обстановката в средата на март ", успокои Санчес.

" Не можем да позволим на пандемията още веднъж да поеме надзор над живота ни... би трябвало да поемем контрола и да спрем тази втора крива ", настоя испанският министър-председател.

Заразените набъбнаха внезапно, откакто Испания анулира блокадата, само че жертвите са доста по-малко, в сравнение с по време на пика на епидемията.

Страната има повече от 400 000 регистрирани инфектирани, най-големия брой в Западна Европа и един от най-бързите темпове на напредък на континента.

Почти 29 000 души са умряли от началото на епидемията в страната, което слага страната измежду водещите в света по този индикатор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР